Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Ψάχνετε» και εσείς το mail, το Facebook και το Twitter του συντρόφου σας;

«Ψάχνετε» και εσείς το mail, το Facebook και το Twitter του συντρόφου σας;
Φαίνεται ότι τα social media εκτός από τις αλλαγές που έχουν φέρει στην καθημερινότητά μας, έχουν επηρεάσει ακόμα και τον τρόπο που χωρίζει ένα ζευγάρι, αλλά καμιά φορά και το… λόγο!
Το ένα τρίτο των ενηλίκων παραδέχεται ότι «παρακολουθεί» τους πρώην του μέσω των λογαριασμών του στο Facebook και στο Twitter, ενώ το ένα πέμπτο παραδέχεται ότι παρακολουθεί και τον ή την πρώην σύντροφο του αγαπημένου ή της αγαπημένης τους, σύμφωνα με την έρευνα.
Επιπλέον, ένα 7% δηλώνει ότι έχει νιώσει ένα κόμπο στο στομάχι του επειδή φοβάται ότι κάποιος πρώην σύντροφος μπορεί να δημοσιεύσει φωτογραφία τους διαδικτυακώς.
Όμως, ακόμα και αν κατά τ’ άλλα είστε ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση σας, αυτό δε σημαίνει ότι εμπιστεύεστε το σύντροφό σας με κλειστά τα μάτια.
Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ενηλίκων φαίνεται ότι μοιράζεται τους κωδικούς του από το email του μέχρι τον κωδικό του στην τράπεζα με το σύντροφό τους και ένα 42% παραδέχεται ότι μπαίνει στους λογαριασμούς πάσης φύσεως προκειμένου να τον «ελέγξει».
Και παρόλο που ουσιαστικά έτσι χάνεται η ιδιωτικότητα του ατόμου μέσα στη σχέση, ένα «ριψοκίνδυνο» 54% παραδέχεται ότι έχει αποθηκευμένα στο κινητό του προσωπικά μηνύματα, emails και φωτογραφίες, που δε θα έπρεπε να πέσουν στα χέρια του συντρόφου του.
Η έρευνα αυτή, που έγινε σε παραπάνω από 1000 άτομα στη Βρετανία από τη «McAfee and MSI International», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νοοτροπία «ό,τι είναι δικό μου είναι και δικό σου» όταν αφορά τους διαδικτυακούς λογαριασμούς κάνει τους περισσότερους να αλλάξουν γνώμη μετά από κάποιο χωρισμό: ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει μετανιώσει τα πιο «προσωπικά» μηνύματα και φωτογραφίες που αποφάσισε να ανταλλάξει μέσω διαδικτύου.
Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου