Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ζητούνται νταντάδες με προϋπηρεσία στις... ειδικές δυνάμεις

Σύγχρονες «Gi Jane» στα πρότυπα του ρόλου της Ντέμι Μουρ στην ομώνυμη ταινία είναι η νέα «ιδέα» στις ΗΠΑ ενάντια στην εγκληματικότητα, στον απόηχο του φόνου δύο παιδιών από την νταντά τους.
 Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.

Οι πιο υστερικοί με την ασφάλεια γονείς θα μπορούν -έναντι σημαντικού αντιτίμου- να εξασφαλίζουν στο μέλλον ότι η νταντά που προσλαμβάνουν δεν έχει κάποιο άγνωστο, ύποπτο ιστορικό. τουλάχιστον όχι προς τους «λάθος» ανθρώπους.
Ο πρώην SEAL (μονάδα ειδικών καταδρομέων του αμερικανικού ναυτικού) Τζόναθαν Γκίλιαμ συνέστησε το γραφείο νταντάδων Tactical Nanny και μιλώντας στην νεοϋρκέζικη Ποστ αναφέρθηκε στους τραγικούς γονείς του φονικού που αναστάτωσε τις ΗΠΑ.

Αυτή η οικογένεια πήγε μέχρι και στην Δομινικανή Δημοκρατία για να βεβαιωθεί ότι είχε ελέγξει την νταντά, αλλά τελικά δεν είχαν ιδέα ποια ήταν ... Εμείς προσφέρουμε υπηρεσίες από γυναίκες που έχουν ένα τεκμηριωμένο παρελθόν επιδόσων, είναι παλαίμαχοι που έχουν υπερασπιστεί το μέλλον της χώρας».

Οι νταντάδες μας μπορούν να αλλάζουν πάνες το ίδιο καλά με το να αλλάζουν γεμιστήρες σε ένα ημιαυτόματο όπλο ... μπορούν να αποτρέψουν μία τραγωδία. Αυτό που θα αγοράσει η οικογένεια είναι το τέλος της ανησυχίας».

Κάτι τέτοιο δεν πωλείται, βεβαίως, φτηνά. Το βασικό κόστος είναι 1.500 δολάρια την εβδομάδα ή περίπου 30 δολάρια την ώρα.

Μία από τις «σιδερόφρακτες» νταντάδες που προβάλλει το δημοσίευμα είναι η λατινικής καταγωγής 23χρονη Μελίσα Φράγκα από το Μαϊάμι. Από την θητεία της στο στρατό «κουβαλάει» πέρα από την βασική της εκπαίδευση στα όπλα και το πεδίο της μάχης και ειδικότητες όπως η παρακολούθηση εχθρικών κινήσεων, ο έλεγχος επικοινωνιών, αλλά και -κυρίως- η παροχή πρώτων βοηθειών στην πρώτη γραμμή.
Με λίγα λόγια, ότι κι αν συμβεί, είναι η πλέον κατάλληλη για να είναι δίπλα σε κάποιον που χρειάζεται άμεση παροχή βοήθειας.
Το βιογραφικό της θα κάνει μάλλον τον... μεγαλύτερο γιο της οικογένειας να κοκκινίσει από την προσδοκία. Εκτός από «φιλική με τα παιδιά» θα τον εκπαιδεύσει σε όλες τις τεχνικές που γνωρίζει για την αυτοάμυνα και τις πολεμικές Τέχνες.

Αυτό που την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι «η διαχείριση καταστάσεων υπό πίεση», όπως λέει η ίδια. «Ας πούμε ότι μία νταντά μπορεί να πανικοβληθεί εάν ακούσει ήχους γύρω της. Εγώ θα ελέγξω τον εαυτό μου, θα εξακριβώσω την πηγή τους και θα προχωρήσω στις απαραίτητες κινήσεις».
Πολλοί φοβούνται ότι κάποιος με μετατραυματικό σοκ από την θητεία του μπορεί να κρύβει το ίδιο άρρωστες ιδέες στο μυαλό του, αλλά η εταιρεία εγγυάται ότι έχει ελέγξει διεξοδικά το δυναμικό του.
Μία «ικανοποιημένη πελάτης», η Καθλίν Χίστον, σχολιάζει ότι «με αυτές τις νταντάδες που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, ξέρεις πραγματικά ποιον βάζεις σπίτι σου. Αυτό είναι ανεκτίμητο. «Η κυβέρνηση έχει πληρώσει για την εκπαίδευσή τους, εμείς επωφελούμαστε από αυτό».
Πηγή:e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου